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27th April, 2018 (Fri)

Hmg Kong Momtary Authority
55lh Floor, Two International Finance Centre, 
8 Finance Street, Central, Hong Kong.

Joint Hong Kong Monetary Authority - 
Securities and Futures Commission

Consultation on the PTC derivatives regulatory regime

Thank you for your email of 27th Match, 2018 (Tuc) consulting our Association members 

on the captioned subject

We have received a response from one of our Association members. The content of this 
reply is herewith attached a$ appendix to the present letter.

Thank you for your kind attention.

Yours Sincerely

Association Secretary

Incorporoied Under th* Companies Ordinance of Hong Kong and Limited by Guoronree
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Appen<lix

Given that certain key financial markets have not mandated the use of LEI, the HKMA#s 
proposal to mandate the use of LEI is likely to create an unlevel placing field for market participants In 
HK, which may result in unintended consequences including compliance burden and regulatory arbitrage, 
which will impact the competitiveness of HK as an international financial centre.

LEIs are currently bought through Issuer/s or provider/s commercially. By mandating the use of LEIs, the 
HKMA is effectively endorsing the market to use these providers. Overtime, LEI will become a key data 
element that Identifies a legal entity and in the relevant trade repositories. We urge the HKMA to 
inform the market of the basis of its endorsement of LEI service providers, Includir% Its assessment as to 
the governance of LEI providers, e.g. the issuance, maintenance, distribution, control of the identifiers; 
their sustainability, policies and controls around data privacy; audit arrangement etc. It will also be 
helpful If the HKMA could share its assessment of potential risks to market participants associated with 
the mandatory purchase/use of LEI; and the basis that the HKMA is comfortable that these risks are 
appropriately addressed by the relevant service providers. Potential areas include cyber- 
attacks/resilience, misuse of entity data/trade Information, data integrity, change/system management, 
resolution of LEI providers, and any other issues that the HKMA may consider appropriate.

It Is important that the HKMA continues to engage with market participants and keep them informed as 
to how it intends to use LEI information or trade reporting data to enhance transparency of the OTC 
derivatives market.

We urge the HKMA to reconsider the timing for proposing the mandatory use of LEI. We consider it will 
be more mature when other key financial markets Including the US, UK and Japan have fully 
implemented the use of LEI, subject to the above comments.

QL In relation to paragraph 32, even when market participants reach out to clients to obtain the LEI, 
there maybe certain circumstances where the client does not obtain such LEI in time. Therefore, if there 
Is a llfecyde event for an existing trade, the reporting entity may be held liable for incorrect reporting 
due to the actions of a transacting party that It cannot control. We would suggest that the LEI 
requirement for existing trades to continue as Is If possible.

In addition, the consultation paper does not address the situation where there Is an order placer We 
invite HKMA to clarify whether LEI of the transaction party refers to the LEI at the principal level or the 
order placer level, taking into account global consistency.

Proposal In paragraph 38 set out that after the two phases of Implementation, If a reporting entity is 
unable to identify Its transaction party by an LEI, It should refrain from entering into the transaction. 
Where there is a requirement for the transacting party to provide an LEI before entering Into a 
transaction, the global practice is to seek an LEI from the order placer. The current Industry practice 
does not require an order placer to Identify the LEI of all principals at the time of transaction execution. 
If a reporting entity identify the LEI of the order placer at the time of execution and subsequently 
identify LEI of the principal within T+2 for transaction reporting would the reporting entity still be able 
to satisfy the proposed requirement in paragraph 38?

Q2> If passible, HKMA may consider aligning the requirements with other major markets (e^ EMEA) 
and/or their implementation period (eg, Japan) to provide lead time to build out operation and IT 
infrastructure to accommodate this requirement.


